Categories Головний слайдерНовиниПублікації

Як голосували на Херсонщині?

Під час чергових місцевих виборів за попередніми даними в області проголосували 32,4 % виборців. Про це під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівниками установ та організацій області повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій. За його словами, попередньо найбільший відсоток виборців, які проголосували, зафіксовано у Голопристанському та Верхньорогачицькому районах. Показник явки там склав 47 і 46 відсотків відповідно. 


Разом з тим, найнижчий рівень кількості виборців, які прийшли на дільниці, – у містах Херсон та Гола Пристань, а також Білозерському районі. Там проголосувало не більше 30 відсотків від загальної кількості жителів, наділених таким правом. 
Дмитро Бутрій також зазначив, що з 761 дільниці на Херсонщині в день виборів вчасно відкрилося 759.  
«Виборча дільниця у селі Щасливе Олешківського району відкрилась із запізненням унаслідок виявлення недорахунку бюлетенів. Відповідною комісією складено акт та поінформовано Центральну виборчу комісію. Дільниця розпочала свою роботу о 8:30. Також у смт Верхній Рогачик на виборчій дільниці виникла проблема з доступом до сейфу.  З допомогою фахівців цю проблему було вирішено, і дільниця відкрилась для виборців о 9:00», – розповів Дмитро Бутрій.   
За словами заступника голови облдержадміністрації Вадима Чабана, Головне управління Національної поліції у Херсонській області інформує про більше сотні повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства.  

«Найбільше повідомлень про порушення надійшло по місту Херсону. Зокрема, 13 із них стосувались незаконної агітації, 6 – підвозу виборців та конфліктних ситуацій на дільницях, 4 –пошкодження або винесення бюлетенів, 3 – підкупу виборців та ін. Також порушено одне кримінальне провадження за статтею 157 ККУ «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача», – поінформував Вадим Чабан.  Він також зазначив, що відповідними органами складено 10 адмінпротоколів: 6 з яких стосуються порушень ведення передвиборчої агітації, 4 – пошкодження, знищення або приховування виборчого бюлетеня.  
Варто також наголосити, що приміщення виборчих дільниць на території області були забезпечені усім необхідним. Також здійснювався температурний скринінг учасників виборчого процесу, а виборців, які не мали масок, забезпечували засобами індивідуального захисту. Підрахунок голосів триває.З найліпшими побажаннями
Відділ моніторингу Херсонської ОДА 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *