Categories Я маю право

Херсонських дітей навчають захищати свої права

Правова культура включає в себе безпосередні дії людини, її поведінку в різних, часто непередбачених, життєвих ситуаціях. Вона передбачає вміння і готовність особистості вирішувати свої життєві проблеми, жити серед людей, спілкуватися з ними, орієнтуючись на морально-правові норми.

Дошкільнята тільки починають освоювати ази морально-правової культури. Ознайомлення з правами готує дитину до засвоєння демократичних цінностей і прав людини в подальшому.

Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області на постійній основі співпрацює з Херсонським ясла-садочком №76 та систематично проводить правові бесіди з його вихованцями.

Фахівці Херсонської юстиції беруть участь в урочистих заходах для дошкільняток, під час яких разом з маленькими українцями грають у правові ігри, доступні для їх віку, а також розповідають про проект «Я МАЮ ПРАВО» батькам та педагогічному колективу. Окрім того, кожен бажаючий може отримати безоплатну правову консультацію та методично-довідкові матеріали щодо захисту прав громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *