Categories Без рубрикиГоловний слайдер

Більше 100 херсонців вийшли на мітинг у підтримку Олега Сенцова

На 11-ий день голодування митця Олега Сенцова на площі Свободи у Херсоні зібрались громадські активісти, студенти,священннослужителі, журналісти та митці, які провели мітинг на підтримку незаконно утримаваного в’язня Сенцова.Таким чином вони сподіваються привернути увагу до несправедливості українських можновладців, які мають сприяти звільненню Олега та вимагали звільнення від Президента РФ.
У форматі “вільного мікрофону” журналісти та священослужителі виказали своє сподівання, що найближчим часом буде вирішено питання звільнення від незаконного утримування на території РФ Олега Сенцова.
“Увесь світ має побачити нашу боротьбу за цілісність України і ми маємо стати її частиною. А як журналісти доносити правду до людей і вказувати на несправедливість”,- Ірина Євстаф’єва, ведуча на радіо “Таврія”.
“Спілка журналістів не так давно ініціювала присвоєння звання Шевченківського лауреата Олегу Сенцову. Він став прикладом боротьби і самопожертви для багатьох, але вважаю, що до цього питання не достатньо багато уваги, тому закликаю представників ЗМІ активніше позиціонувати цю тему, як важливу “,- Валерій Долина, голова правління Херсонської обласної організації НСЖУ.
“Для цих людей, яких утримують в РФ важливо, що тут у них є підтримка і молитва. Також це буде гарний посил для бранців на окупованих українських територіях, які побачать нашу єдність і силу.”, – о. Ігор Семеніхін.
Також згадали і за інших незаконно ув’язнених та кримських татар,яких переслідують служби РФ.
Нагадаємо, що 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення 64 українських політичних в’язнів, яких утримують в Росії.
Довідково
10 травня 2014 року співробітники російських окупаційних силових структур затримали Олега Геннадійовича Сенцова та його товаришів у Сімферополі. Їм було пред’явлено звинувачення в підготовці терористичного акту. За версією російських спецслужб затримані готували вибухи у ніч на 9-те травня 2014 року біля меморіалу «Вічному вогню» та пам’ятнику Леніну у Сімферополі. Свою провину Олег Сенцов не визнає.
З початку Євромайдану Олег Сенцов був його активним учасником. Під час «Кримської кризи» він часто їздив до Сімферополя, де організовував мітинги «За єдину Україну», а також підтримував продуктами та усім необхідним українських військових, які перебували на той час у Криму.
У серпні 2015 року суд у Ростові- на-Дону засудив його на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму.
На сьогоднішній день за інформацією Міністерства закордонних справ України в Росії утримують 24 українців, а в окупованому Криму понад 40.
Автор: Лисенко Ірина, Управління інформаційної політики ХОДА
Джерело:http://khoda.gov.ua/b%D1%96lshe-100-hersonc%D1%96v-vijshli-na-m%D1%96ting-u-p%D1%96dtrimku-olega-sencova

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *