Categories Головний слайдерСюжети

Для українських телерадіомовників розпочинається нова ера

На зустрічі з телерадіомовниками Херсонщини голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив, що країну чекає новий теле-, радіосезон, та головне, – українські телерадіомовники стоять на порозі вікдлючення аналогового телебачення, а також пояснив, чому це відбувається:
«По-перше, запроваджуючи цифрове телебачення, ми виконуємо міжнародні зобов’язання, по-друге, цифра дасть поштовх для розвитку інших сервісів, як наприклад, інтернет-мовлення. А по-третє, вже прийняте рішення про перехід на цифрове мовлення з 1 вересня 2018 року».
Щоправда, Нацрада запропонувала попередній експеримент – спробувати відключити з 1 серпня тільки Київ і Кропивницький, аби проаналізувати тенденцію встановлення цифрових тюнерів населенням і побачити якість послуги.
Присутній на зустрічі член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль розповів про звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією хоча б до 31 грудня цього року не відключати від аналогового ефіру території проведення операції об’єднаних сил, прикордонні з РФ території. Крім того, є пропозиція не відключати місцеві компанії, які не мають ліцензії на цифрове мовлення і телеканали суспільного мовлення.
Начальник управління інформаційної політики обласної державної адміністрації Ольга Савенко окреслила основні проблемні питання для Херсонської області, серед яких є недостатній рівень якості покриття теле-, радіо сигналу на окремих територіях області, зважаючи на прикордонне розташування, необхідність пошуку альтернативних цифрових операторів, особливо, для районів Херсонщини і громад, та наявність проблеми ефірного контенту.
Щодо розвитку радіомовлення громад, то Юрій Артеменко особисто подякував голові Партизанської селищної ради, що в смт Рикове Генічеського району Олександру Галицькому за активну позицію у процесі реалізації проекту «Радіо громад».
До речі, на Херсонщині «Радіо громад» запрацювало одним із перших в Україні не тільки в Генічеському, а й у Великоолександрівському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *