Categories НовиниПублікації

Міграційна служба Херсонщини консультує: Оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання

Якщо ви громадянин України та хочете виїхати за кордон на постійне місце проживання  (ПМП) вам слід зібрати пакет документів та звернутись в територіальний підрозділ міграційної службиза місцем реєстрації.Необхідні документи: https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumenti-dlya-vijzdu-za-kordon/oformlennya-dokumentiv-dlya-vijzdu-gromadyan-ukrajni-za-kordon-na-postijne-prozhivannya.html.

У територіальному відділені ДМС подається заява з пакетом документів на ім`я керівника тероргану та заявник засвідчуєвласним підписом правильність усіх даних.Розгляд заяви здійснюється впродовж трьох місяців з дня її подання. Вартість послуги –  195,31 грн.

У разі прийняття позитивного рішення про оформлення документів для виїзду за кордон на ПМП, громадянин звертається до органів місцевого самоврядування для зняття з реєстрації місця проживання. Після цього,утериторіальному органі ДМС проставляється відмітка про зняття з обліку реєстрації.  У закордонному паспорті громадянина України  також проставляєтьсяштамп про оформлення виїзду за кордон на ПМП.

Бажаючим слід врахувати, що існують випадки коли у виїзді на (ПМП) в іншу державу може бути відмовлено, такі категорії громадян визначаються Законом України «Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України».

УДМС в Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *