Categories НовиниПублікації

Школярів Горностаївського району годуватимуть за рецептами відомого шеф-кухаря

На базі відділу освіти, культури, молоді та спорту Горностаївської селищної ради 8 січня 2020 року відбувся районний семінар – навчання  за участі  медичних сестер та відповідальних за організацію харчування в  закладах дошкільної та повної загальної середньої  освіти.

Захід  провела Любов Шарко – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Під час навчання опрацьовані  Рекомендації щодо порядку складення  перспективних меню харчування  дітей в закладах дошкільної та середньої загальної освіти,  які розробило Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Також обговорені питання стосовно запровадження у харчуванні учнів шкіл у районі страв із збірника рецептур переможця кулінарного шоу «МайстерШеф» Євгена Клопотенка. З урахуванням наявних умов на шкільних харчоблоках прийнято рішення про поступове введення – по 2-5 нових страв в харчування дітей, починаючи вже з 13 січня 2020 року.

Також на семінарі проаналізовані проблемні питання щодо виконання норм харчування дітей протягом 2019 року та запропоновані шляхи з їх вирішення.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *