Categories НовиниПублікації

У Скадовському районі комунальне підприємство обрахувало споживачів на 20 тисяч гривень

Спеціалісти сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області для розгляду звернення громадянина, відповідно до погодження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, наказу та направлення Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, провели позапланову перевірку комунального підприємства Скадовського району в частині дотримання законодавства про ціни та ціноутворення при наданні послуги на водопостачання та полив присадибної ділянки.

Перевіркою встановлено, що нарахування за послугу водопостачання по даному особовому рахунку здійснюється на одну зареєстровану особу, відповідно затвердженим нормам використання питної води. Тариф на послугу водопостачання затверджений рішенням селищної ради та оприлюднений згідно чинного законодавства. У складову тарифу врахована інвестиційна програма, яка на підприємстві відсутня, ба більше – навіть не розроблялась.

Таким чином, підприємство порушило Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011року № 869. Необґрунтовано отримана виручка підприємством за 2019 рік склала 20 тисяч 280 грн.

Відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності, прийнято рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій на суму 20 тисяч 280 грн. Видано припис про повернення громадянам 20 тисяч 280 грн шляхом здійснення перерахунків.

Попереджено обрахування споживачів у розрахунку на рік  на суму 109 тисяч 200 грн.


Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *