Categories Головний слайдерНовиниПублікації

Шоколадні цукерки: на що звертати увагу при виборі солодощів

Багато хто з херсонців активно готується до святкування Дня усіх закоханих. Кожен обирає подарунок на свій смак. Проте не оминають увагою й улюблені шоколадні цукерки коханої людини. Як їх правильно обрати, аби свято не перетворилось на катастрофу?

Про це розповідає начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Світлана Петронюк.

Отже, перш за все, дивимось на дату виготовлення та кінцевий термін вживання. Його має бути добре видно.

Склад солодощів також має бути читабельним, обов’язково виробник має вказати продукти-алергени, які входять до складу. Наприклад, мед чи горіхи. Уся ця інформація має зазначатись державною мовою. Також на етикетці вам мають повідомити вагу та енергетичну цінність продукту.

Якщо не вказані адреса виробника та назва імпортера ( якщо солодощі приїхали до нас з-за кордону) – такі ласощі краще не купувати.

Якщо цукерки чи шоколадки імпортовані, то інформація про склад та термін придатності обов’язково має бути продубльована  українською мовою.

Навіть якщо цукерки для зручності розфасували у поліетиленові пакети, там усе одно повинна бути ця інформація, як і склад продукту, назва та адреса виробника тощо.

– Минулого року до нас не надходило жодної скарги на шоколадні вироби, у тому числі цукерки. До речі, якщо ви вже відкрили коробку і побачили, що шоколадні цукерки вкриті білим нальотом, цьому може бути кілька причин. Перша – сплив термін придатності, друга – були порушені умови зберігання продукції. – зазначає Світлана Василівна.

Якщо у вас все ж виникли неприємні ситуації із придбанням шоколадної продукції, просимо звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, що знаходиться за адресою м. Херсон, вул.  Перекопська, 17, тел. (0552) 321737.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *