Categories НовиниПублікації

У Херсоні відкрита виставка монотипій “Образи нерукотворні”

У залі Херсонської організації Національної спілки художників України триває виставка графічних робіт Володимира Гончаренка під назвою “Образи нерукотворні”.
Володимир Гончаренко народився у м. Бериславі Херсонської області та все своє життя присвятив мистецькій справі: працював оформлювачем на херсонських підприємствах, був методистом з образотворчого мистецтва в Обласному центрі відродження національної культури, а також – обіймав почесну посаду голови Херсонської організації Спілки художників України.
Починаючи з 80-х років минулого століття він був активним учасником обласних, республіканських та зарубіжних мистецьких виставок, завдяки чому роботи Гончаренка побачила не лише вся Україна та Європа, а й далекий американський континент. Сьогодні роботи майстра зберігаються у багатьох музеях, картинних галереях та приватних колекціях України, Польщі, Росії, Німеччини, Норвегії, Туреччини, Ізраїлю, Китаю та США.
Виставка “Образи нерукотворні” навіяна світлим святом Пасхи, а тому вже при першому погляді на картини вгадуються пасхальні релігійні мотиви. Особливості їх стилю надає саме техніка виконання – монотипія. Сьогодні вона є досить рідкісною, адже результат роботи неможливо передбачити до завершення зняття відтиску.
Специфіка картин Володимира Гончаренка у використанні акварельних фарб, які вимагають надзвичайної майстерності митця, адже через швидке засихання матеріалу необхідно дуже швидко створювати зображення. Однак, саме тому його малюнки святих ликів, феніксів та писанок виглядають такими магічними та наче напівпрозорими.
До речі, виставка об’єднала у собі роботи трьох поколінь Гончаренків: Володимира, його сина Олександра у експозиції «Відродження» та онуки Бажени, експозиція якої має назву «Який чудовий цей світ».
Автор публікації Софія Примак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *