Categories НовиниПублікації

У херсонській бібліотеці відкрили «Польську полицю»

Вперше вУкраїні у Херсонській обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара відкрили відділ польської літератури. Це відбулося в рамках впровадження Всеукраїнського проєкту «Польська полиця», метою якого є популяризація польської літературної творчості на території України та розвитку культурних зв’язків між країнами. Про це на відкритті «Польської полиці» розповів посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

“Ми впевнені, що польська література є цікавою на міжнародному рівні. Там є видатні автори, як Сенкевич, Лем, а також сучасні письменники, які щось нове, унікальне додають до міжнародної літератури. Давно вже до нас такі сигнали потрапляли, що українським читачам це буде цікаво”, – розповів Бартош Ціхоцький.

Відтепер в бібліотеці ім. О. Гончара будуть представлені книжки польською мовою та в українському перекладі. Проєкт реалізований за гроші Міністерства закордонних справ та Інституту книги у Польщі.

Надія Коротун, директорка Херсонської обласної бібліотеки ім. Олеся Гончара, говорить, що в їхній бібліотеці попит на польську літературу великий. Відвідувачі досить часто питають наявність літератури про історію Польщі і навчальні посібники, за якими можна було б вивчати польську мову. Відтепер у Херсоні така можливість є.

Автор публікації Інна Іваненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *