Categories Головний слайдерНовиниСюжети

Як одесити заощаджують бюджетні кошти?

Що мотивує одеські підприємства ЖКГ активніше застосовувати енергозберігаючі технології, і які досягнення має одеська влада в напрямку підвищення енергоефективності та реформуванні муніципального енергетичного сектору ? На ці та багато інших запитань журналістам 3-х областей: Кіровоградської, Одеської і Херсонської, відповіли очільники Одеської влади в ході прес-конференції, яка відбулася в рамках програми прес-туру «Шлях до енергоефективності. Успішні історії».
Учасники прес-туру, який організували прес-клуби Одеси, Кіровограда, Херсона за сприяння Українського освітнього центру реформ, дізналися детально в цифрах і на конкретних прикладах, як реально відбувається економія бюджетних коштів з втіленням енергоефективних технологій, що створюють комфорт містянам та поліпшують загальну кліматичну ситуацію на підприємствах та в бюджетних установах. Представники одеської мерії, фахівці та експерти звернули увагу журналістів на головні пріоритети міської програми енергозбереження та енергоефективності 2017-2020 років. Зокрема, на технічне переоснащення та підвищення енергоефективності в сфері міського господарства заплановано майже 1 мільярд 122 мільйони гривень, на впровадження часткового використання відновлювальних джерел енергії – майже 464 мільйони гривень, на впровадження системи енергетичного менеджменту – понад 36 мільйонів гривень. В плані дій зі сталого енергетичного розвитку Одеси успішно реалізується програма «теплі кредити», в рамках якої ОСББ, житлово-будівельні кооперативи, окремі фізичні особи одержали з міського бюджету значну грошову компенсацію не тільки на матеріали та обладнання, а й на роботи по утепленню будинків, встановленню енергозберігаючих вікон та дверей.
Щодо інструментів стимулювання впровадження «зелених» проектів, то тут ситуація не однозначна. Оскільки технології сонячної та вітрової енергії дорогі, а термін окупності великий, тому одесити зараз в активному пошуку інвесторів, які б допомогли реалізувати проекти по встановленню сонячних колекторів на багатоповерхівках та з будівництва біо-тец. Цього ж дня журналісти побували на екскурсії в Центрі енергоефективних технологій, який створено на базі Одеського політехнічного університету, де наглядно побачили енергоефективну техніку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *