Categories НовиниПублікації

Голова Верховної Ради України та Спікер Сеймасу Литви відвідали КПВВ на Херсонщині

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков разом зі Спікером Сеймасу Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен з робочим візитом перебувають на Херсонщині.

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Чонгар» та «Каланчак» Голова українського Парламенту й Спікер Сеймасу Литовської Республіки ознайомилися з порядком здійснення митного й прикордонного контролю на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим та з роботою сервісної зони на КПВВ.

Дмитро Разумков подякував за підтримку України з боку Литви у відстоюванні національних інтересів як у рамках двосторонніх відносин, так і на міжнародних майданчиках.

«Для нас важливо, що протягом всіх років окупації ми відчуваємо підтримку наших партнерів. Ми раді сьогодні відвідати контрольні пункти в’їзду-виїзду, але я дуже сподіваюся, що через деякий час їх не буде, не буде шлагбаумів, і ми знову зможемо поїхати в український Крим», – наголосив Голова Верховної Ради.

Вікторія Чмілітє-Нільсен зазначила, що між Україною та Литвою вже тривалий час зберігаються дружні відносини.

«Ми завжди підтримуємо незалежність України, її територіальну цілісність у тих межах, які визнані міжнародними договорами. Ми не визнаємо анексії Криму», – наголосила Вікторія Чмілітє-Нільсен.

Також в рамках офіційного візиту Спікерка Сеймасу Литовської Республіки обговорить актуальні питання з представниками кримськотатарського народу і внутрішньо переміщеними особами з АР Крим на Херсонщині.

Автор: Шовкопляс Вікторія, Управління внутрішньої та інформаційної політики ХОДА

Джерело: https://khoda.gov.ua/golova-verhovno%D1%97-radi-ukra%D1%97ni-ta-sp%D1%96ker-sejmasu-litvi-v%D1%96dv%D1%96dali-kpvv-na-hersonshhin%D1%96

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *