Categories Без рубрикиГоловний слайдерНещодавно

НЕВИННО ЗАСУДЖЕНІ МАЮТЬ БУТИ ЗВІЛЬНЕНІ!

Громадська акція: «Волю політичним в’язням Кремля!
НЕВИННО ЗАСУДЖЕНІ МАЮТЬ БУТИ ЗВІЛЬНЕНІ!»
24 травня 2018 р. у м. Херсоні на пл. Свободи з 15.00 до 16.00 студентами місцевих ВУЗів спільно з НСЖУ та громадськістю міста проводитиметься флеш-моб під назвою «Волю бранцям Кремля!»
Метою акції є підтримка вимог незаконно засудженого в Росії українського кінорежисера та письменника Олега Сенцова, який 14 травня 2018 року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів, яких запроторив у свої тюрми кремлівський режим.
П’ятий рік триває російсько-українська гібридна війна, яку розв’язав путінський режим. На очах у всього цивілізованого людства Росія окупувала українську територію, захопивши півострів Крим та східний кордон України, озброїла і фінансово підтримала численні проросійські сепаратистські бандитські формування, направила на територію України загони кадрових військових, які допомогли місцевим бандитам розпочати війну проти України. На всій окупованій українській території російські агресори поводяться жорстоко і зухвало по відношенню до мирного населення. За будь-які прояви незгоди з присутністю Росії на українській території наших співвітчизників таємно відстежують, затримують кидають за тюремні ґрати, піддають жорстоким тортурам, проводять незаконні судові дії, засуджують на довгі терміни утримання в таборах особливого режиму – так само, як це відбувалося за темних часів радянщини, в найгірших і найбрудніших традиціях СРСР.
На жаль, Росія дедалі глибше занурюється в минуле, повертаючи собі сумнівну славу “тюрми народів” та гнобительки розумних, незалежних особистостей. Свого часу від такої політики Кремля у таборах і тюрмах загинув цвіт української інтелігенції. Яскравим прикладом підступності кремлівської системи є загибель у таборовому карцері вже на початку так званої перебудови українського поета й громадського діяча Василя Стуса.
Засудження в сучасній Росії українського кінорежисера Олега Сенцова за вигаданими та недоказаними звинуваченнями на 20 років табору – безперечно, кільця одного ланцюга: намагання вкотре знищити, викорінити, витравити в українського народу право на власну історію та розвиток, незалежний від “братських” російських обіймів.
Мусимо визнати: так нахабно Росія поводиться і тому, що цивілізований світ, попри всю декларативну обуреність такими діями кремлівського лідера та його оточення, так і не знайшов поки що дієвих механізмів впливу на зміну ситуації.
Українські дипломати й громадські активісти на переговорах різних рівнів багато раз висували умови про звільнення всіх безпідставно утримуваних громадян України.
Не реагує московське керівництво ні на заклики, ні на протести, ні на офіційні резолюції жодних міжнародних інституцій – зокрема ООН та ПАСЕ, уникає прямих відповідей під час зустрічей зі світовими лідерами. Тобто очікуваних результатів від таких заходів ми не маємо.
Тому час зрозуміти: в долі політв’язнів, як і в пошуках рішень за багатьма іншими проблемами, зумовленими безкарною поведінкою Росії на міжнародній арені, обрано помилкову тактику і стратегію.
Кожен мусить усвідомити: Росія сьогодні не випадково “грає” м’язами і перевіряє світ на терплячість. Ми є свідками того, як відроджена російська ідеологічна агресивність фактично відновила диктаторський сталінський режим. Незаконне утримання за ґратами інакодумців – чи не найголовніший цьому доказ.
Ми закликаємо усіх небайдужих людей і тих, хто наділений повноваженнями, докласти всіх зусиль, щоб переламати ситуацію.

НЕВИННО ЗАСУДЖЕНІ МАЮТЬ БУТИ ЗВІЛЬНЕНІ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *