Categories НовиниПублікації

Міжвідомча координаційна нарада з питань оформлення біометричних документів для мешканців АР Крим

В УДМС України в Херсонській області відбулась міжвідомча нарада під головуванням першого заступника начальника Управління Яни Агапкіної. У нараді  взяли участь представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя ІсмаїлХаліков, завідувач сектору Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Денис Чистіков, завідувач сектору Регіонального представництва уповноваженого АР Крим та м. Севастополі ФевзіКаракаш, координатор офісу громадської організації Крим SOS у м. Херсоні Олексій Тільненкота начальник відділу обслуговування громадян м. Херсона Департаменту організації основної діяльності  ДП «Документ» Сергій Гутник.  

На засіданні висловили подяку присутнім за налагоджену взаємодію та підвели підсумки минулого року. У 2019 році Міграційна служба області надала майже 37 тисяч адміністративних послуг жителям АР Крим. Загалом, з початку окупації АР Крим, мешканцям півострову було надано  майже 203 тисячі адміністративних послуг.

Серед жителівАР Крим найбільше запитуваною послугою залишається оформлення закордонних паспортів – 24 тисячі у 2019 році (25 346 у 2018 році). Також, за останній рік,у мешканців півострова вдвоє збільшився попит на оформлення ІD–карток  –  12 тисяч у 2019 році (5 525 у 2018 році).

«Для покращення надання адміністративних послуг Міграційна служба завжди відкрита до співпраці з органами місцевого самоврядування, державними структурами та громадськими організаціями. Ми беремо активну участь у відкритті нових ЦНАП, проводимо підготовку та стажування співробітників ЦНАП, надаємо їм необхідну підтримку», – зазначила Яна Агапкіна.

Під час наради обговорили покращення надання адмінпослуг мешканцям АР Крим тафункціонування сервісної зони на адміністративній межііз АР Крим. Було зазначено, що з січня 2020 рокув Херсонській областістартував пілотний проект реєстрації у електронній черзідля кримчан. У п’яти територіальних підрозділах області (Суворовському, Дніпровському, Корабельному, Чаплинському та Каланчацькому) мешканці півострова можуть зареєструватись у електронну чергу не за номером телефону, а за електронною адресою.Дана послуга поки що працює у тестовому режимі.

Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя ІсмаїлХаліков подякував керівництву міграційної служби області за роботу, покращення умов та надання адміністративних послуг територіальними підрозділами області.

Також було обговорено і проблемні питання. На думку учасників наради, для мешканців АР Крим необхідно якомога спростити та пришвидшити надання адміністративних послуг, безпосередньо оформлення біометричних документів, адже їм приходиться перетинати адмінкордон та іноді й проживати на материковій частині України по декілька днів.

За результатом наради визначили шляхи подальшоїспівпраці, проведення спільної роз’яснювальної роботи та консультативноїдопомоги мешканцям півострова.

УДМС України в Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *