Categories Головний слайдерНовиниПублікації

Штраф за відсутність маски у громадських місцях: в області активізують роботу COVID-патрулів

На важливості посилення роботи COVID-патрулів, через зростання кількості лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом, наголосив заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

За його словами, потрібно збільшити кількість спільних COVID-патрулів, які проводяться ГУ Національної поліції у Херсонській області, ГУ Держспоживслужби в області та органами місцевого самоврядування.

“Після введення в дію нової редакції Закону “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”, пропоную активізувати цю роботу з метою забезпечення виконання карантинних вимог у місцях масового перебування людей”, – наголосив Вадим Чабан.

Зазначимо, що згідно із Законом, ухваленим Верховною Радою України, перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 – 255 грн).

Накладати штрафи матимуть право:

– працівники Національної поліції;

– працівники органів Державної санітарно-епідеміологічної служби;

– виконавчі комітетети сільських, селищних, міських рад.

З найліпшими побажаннями
Відділ моніторингу
тел.: (0552) 22 30 76

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *