Categories Головний слайдерНовиниПублікації

День Європи: знайомство зі святом

Вже майже два десятиріччя у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Цього дня традиційно влаштовують урочисту церемонію відкриття свята у Києві, на головній вулиці столиці розгортають так зване «Європейське містечко», де у різних павільйонах відвідувачі можуть зануритись у культуру та історію різних держав-членів ЄС, а також – взяти участь у конкурсах та вікторинах.
Однак, поза веселощами та цікавим дозвіллям, існує історія становлення та розвитку європейської спільноти, де найвищими цінностями є справедливість та верховенство права.
Цікаво, що на відміну від України, європейські держави святкують День Європи 9 травня. І ця дата не випадкова, адже саме в цей день 1950 р. була проголошена Декларація Шумана. Саме ця доповідь заклала підвалини для подальшого об’єднання країн у наднаціональну спільноту та виголосила основні принципи її функціонування.
Для України це святом є не лише Днем народження Європейського Союзу, а й днем спільних міжнаціональних цінностей. З метою залучення української молоді до здобуття нових знань про Євросоюз Представництво ЄС в Україні щорічно організовує онлайн-вікторину для всіх охочих.
Євровікторина або ж Euroquiz у онлайн-форматі проводиться вже п’ять років поспіль та об’єднує тисячі школярів та студентів з усіх куточків України. Відповідаючи на питання про спорт та культуру, освіту та державний лад, учасник отримує внутрішню валюту – квізіони. Згодом 100 найшвидших та найкмітливіших учасників зможуть обміняти їх на сувенірну продукцію від Представництва ЄС. Цьогоріч вікторина триватиме до 30 жовтня.

Софія Примак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *