Categories Головний слайдерНовиниПублікаціїСюжети

Херсонська школа гуманітарної праці стимулює учнів займатися науковою роботою

Нагородженням переможців конкурсів завершився тиждень науки в Херсонській школі гуманітарної праці. Грамоти за 1, 2 і 3 місце, цінні призи та грошові премії одержали переможці ІІ етапу конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук України, конкурсу медіа-робіт «Наука навколо нас» та шкільного бібліотечного конкурсу «Майстер бук-трейлерів».

Змагання наукових робіт учнів проходило з різних тематик, які вони обирали самостійно, відповідно від нахилів та здібностей. Втім, щоб одержати перемогу, кожен учасник конкурсу мав виконати нестандартні завдання, які вимагають креативного мислення, творчих пошуків, оригінальності та винахідливості. Ідейний натхненник та організатор наукової роботи школярів, директор авторського закладу, Заслужений працівник освіти України Артем Кияновський, як людина творча і креативна, говорить, що  робота з нетрадиційними джерелами інформації підвищує навчальну мотивацію дітей, а ефективність дослідницької та самостійної діяльності, дає цілком нові можливості для творчості, розкриття здібностей та обдарованості дитини.

Пошукова та самоосвітня діяльність за допомогою джерел Інтернету, підготовка демонстраційних та інтерактивних презентацій, проектів, рефератів є продуктивними формами науково-дослідницької роботи, які стимулюють творчість дитини, допомагають виявляти та формувати її здібності.

Кращі науково-пошукові, реферативні та творчі роботи учнів опубліковані в черговому випуску альманаху «Зоресвіт», який щорічно видається під редакцією Артема Кияновського. Дослідження є різними за проблематикою, проте усі вони покликані любов’ю школярів до рідного краю й спрямовані на допомогу нашим співгромадянам.

Навчання без бажання не розвиває дитину і змусити її силоміць здобувати знання – неможливо. І це добре розуміє педагогічний колектив авторського закладу, творча команда якого знаходиться у постійному пошуку нових форм та методів, що базуються на основі власних досліджень, проведенні експериментальних робіт у навчально-виховному процесі. До речі, 10 авторських розробок Херсонської школи гуманітарної праці сьогодні мають гриф Міністерства освіти України, а це означає, що ці методики рекомендовано для застосування в інших навчальних закладах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *