Categories Публікації

Як отримати паспорт громадянина України

Для отримання паспорта громадянина України можливо записатися в електронну чергу на веб-сайті Державної міграційної служби (ДМС) України https://dmsu.gov.ua/, або звернутись безпосередньо у підрозділ міграційної служби. Громадянин може обрати регіон, зручну дату й час відвідування територіального підрозділу ДМС.

Вартість послуги

Дітям, які отримують вперше паспорт громадянина України, послуга є безоплатною.

При обміні паспорту на ID-картку вартість адміністративного збору становить 345,00 грн. Якщо паспорт викрадено, або пошкоджено, то при обміну слід сплатити ще держмито у розмірі 34 грн. (два неоподатковуваних мінімуми доходів громадян) .

Як перевірити стан оформлення паспорта

Після подання необхідного пакету документів заявник може перевірити стан оформлення паспорта на електронному сервісі – «Перевірка стану оформлення документів» http://bit.ly/2TYfXHX . Для цього слід ввести дані документа, на підставі якого здійснювалось оформлення паспорту.

Також існує зручний, швидкий та доступний електронний сервіс Чат-бот Державної міграційної служби України, який відповідає на питання, надає інформацію та рекомендації, допомагає клієнтам при виборі послуг. Програма Чат-бот працює на платформах, Telegram та Viber.

Сервісом Чат-бот можна скористатись  через фото QR коду. Потрібно в телефоні відкрити функцію сканування або фото, навести на QR код та перейти за посиланням. Відразу можна в інтерактивному режимі отримати консультацію про оформлення всіх біометричних документів, посвідки на постійне та тимчасове проживання для іноземців та осіб без громадянства.

Також кожен громадянин за бажанням зможе отримувати повідомлення про етапи оформлення документа поки він не прибуде до підрозділу для видачі.

Посилання на чат-боти розміщено на сторінці https://dmsu.gov.ua/services.html  (Viber, Telegram), а також на фото.

Нагадуємо, що оформлення першої ID-картки (також при заміні паспорта-книжки на ID-картку) здійснюється винятково за місцем реєстрації.

Управління Державної міграційної служби України в Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *