Categories НовиниПублікації

У 2019 році 139 херсонців виїхали на постійне проживання за кордон

Плануєте переїхати на постійне місце проживання в іншу країну, тоді вам необхідно звернутись до міграційної службиза місцем проживання для оформлення необхідних документів.

Минулого року до Управління ДМС в Херсонській області надійшов 201 матеріал на оформлення дозволу виїзду за кордон на постійне проживання. 139 жителям Херсонщини оформили дозвіл, інші справи ще знаходяться увпровадженні.

Переважна кількість громадян (понад 90осіб) планували виїзд в США. Також в херсонці надають пріоритет при виїзді на проживання – Німеччині, Литві, Білорусії,  Польщі, Росії та Ізраїлю.

Жителі області не лише виїжджають, а й повертаються на Батьківщину. Так у 2019 роціміграційною службою області було прийнято 67 матеріалів на повернення в Україну –  62 херсонцядокументовано, 5 справ ще знаходяться на розгляді.

Довідка:Заява на виїзд на ПМП подається особисто, її розгляд здійснюється протягом трьох місяців з дня її подання. Вартість послуг –  195,31 грн. Пільги відсутні. Бажаючим слід врахувати, що існують випадки коли у виїзді на ПМП в іншу державу може бути відмовлено, такі категорії громадян визначаються Законом України «Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України».

УДМС в Херсонській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *